The Programme

 • 23.1.2020


 • 24.1.2020


 • Festivaalin taiteellinen partneri Jukkis Uotila on koonnut ympärilleen ryhmän muusikoista, joiden kanssa hän on vuosien varrella saanut työskennellä ja joita hän arvostaa suuresti. Tim Hagans tuli tutuksi New Yorkin ajoilta ja yhteistyö on ollut jatkuvaa aina vuodesta 1988 lähtien. Varhain lahjakas Severi Pyysalo erottui huomiota herättävästi jo Tapiolan jazzleirillä 1981 ja tuli sittemmin tunnetuksi Pori Jazzissa 1984. Tiet ovat kohdanneet vuosien varrella useasti. Mestarit Joonatan Rautio ja Timo Hirvonen ovat olleet säännöllisiä soittokumppaneita Jukkikselle aina jo vuodesta 2000 lähtien. Konserttia varten yhtyeenjohtaja kirjoittaa hieman uutta musiikkia ja sovittaa vanhoja kappaleitaan uudelle kokoonpanolle. Luvassa herkkää mutta energistä vääntöä.

 • Suomen valovoimaisimpiin taiteilijoihin kuuluva näyttelijä-laulaja Maria Ylipää tunnetaan lukuisista musiikkiteatteri-, elokuva- ja tv-rooleistaan. Hänen viimeisin musikaaliroolinsa oli päärooli Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen menestysmusikaalissa Kristina från Duvemåla, jota hän esitti 300 näytöksen verran Helsingissä, Göteborgissa ja Tukholmassa. Musiikin saralla Maria Ylipää tunnetaan monipuolisena tulkitsijana, joka on kotonaan lavalla niin jazzyhtyeiden ja big bandien kuin sinfoniaorkesterienkin solistina. Ylipää levytti myös iisalmelaisen jazzpianisti Jarmo Savolaisen kanssa Solo/Duo/Trio- nimisen albumin. Iisalmi Jazz Festivalilla Ylipää tuo toverikseen multitalentti Marzi Nymanin. Nymanin ja Ylipään laatima ohjelmisto vie kuulijat niin tuttuun kuin tuntemattomaan, kahden mestarin hellässä huomassa.

 • Festivaalien iltatoiminta keskittyy Sokos Hotelli Koljonvirran O´Nelly´s Irish Bariin. Jamit ovat olennainen osa jazzkulttuuria. Kokoonpanot ja tunnelmat vaihtelevat ainutkertaisella tavalla, onhan kyseessä improvisoitu tuokio. Jami-isäntänä toimii armoitettu virtuoosi, iisalmelaisille jo tuttu vibrafonisti. Severi Pyysalo. Rytmisektiossa loistavat basisti Johnny Åhman ja rumpali Jussi Lehtonen.

 • 25.1.2020


 • Jatkuvasti toivottu KJC Guitar Special tuodaan vihdoin Iisalmeen! Varre Vartiainen, Timo Kämäräinen ja Marzi Nyman tuovat kitaransa, pedaalinsa ja valloittavat persoonansa Iisalmi Jazz Festivalille. Miehet tarjoilevat kitaramusiikin klassikoita ja omia sävellyksiään. Rytmisektiota tähdittää isolla kokemuksella Jukkis Uotila, basson varressa Timo Hirvonen. Varre Vartiainen, kitara Timo Kämäräinen, kitara Marzi Nyman, kitara Jukkis Uotila, rummut Timo Hirvonen, basso

 • John Scofield (USA) on maailman seuratuimpia jazzkitaristeja 1980- luvulta lähtien. Hänen uransa lähti valtavaan nousukiitoon Miles Davisin yhtyeen jäsenenä. Iisalmi Jazz Festival ylpeänä esittää: legendaarinen John Scofield! "Kitaransoittoni on keskittynyt aina interaktiiviseen yhtyetyöskentelyyn. Mainittakoon erikseen, että yksin soittaminen on erityisen haastavaa. Itse asiassa, olen soittanut läpi urani itsekseni kitaraa hotellihuoneissa valmistautuessani esintymään. Nyt haluan tehdä sitä myös julkisesti ja tutkia asiaa kaikilta mahdollisilta kannoilta. Lähestyn musiikkia näissä konserteissa käyttäen suosikkisävellyksiä, oli tyylisuunta sitten jazz, country tai rock. Saatan myös käyttää Looper-pedaalia, jos hauan improvisoida oman soittoni päälle. Nähdään konsertissa!" - John Scofield

 • Festivaalien iltatoiminta keskittyy Sokos Hotelli Koljonvirran O´Nelly´s Irish Bariin. Jamit ovat olennainen osa jazzkulttuuria. Kokoonpanot ja tunnelmat vaihtelevat ainutkertaisella tavalla, onhan kyseessä improvisoitu tuokio. Jami-isäntänä toimii armoitettu virtuoosi, iisalmelaisille jo tuttu vibrafonisti. Severi Pyysalo. Rytmisektiossa loistavat basisti Johnny Åhman ja rumpali Jussi Lehtonen.

 • 26.1.2020


 • ”Kahvia legoilla sekä muita arjen anekdootteja" Pakkaspäivän lastenkonserttiin on vapaa pääsy! Luvassa on hersyvää musiikkia äideille, isille ja perheen pienille ipanapa-klassikoista ja upouusista lastenlauluista jazziin ja groovempaan menoon. Työryhmässä: Inka Tiitinen, konsertin suunnittelu ja laulu Anna Veijalainen, laulu Arttu Takalo, vibrafoni Timo Hirvonen, basso Jussi Lehtonen, rummut Anna Veijalainen, ohjaus

 • SuomiLovessa koko kansan sydämiin itsensä laulanut Johanna Iivanainen tuo rauhan festivaalin päätöskonserttiin Kustaa Aadolfin kirkkoon. Hän esiintyy miehensä, kitaravirtuoosi Mikko Iivanaisen seurassa. Ohjelmistossa on  maallista ja hengellistä materiaalia Iivanaisten laajasta repertuaarista.